Coronavirus

Gepubliceerd op 24-03-2020

Soest 24 maart 2020
De WPE houdt de situatie rondom de uitbraak van het coronavirus in Nederland scherp in de gaten. Wij volgen de aanwijzingen van de overheid en de KNHS.
Iedereen in Nederland wordt door de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus geraakt, zo ook de paardensport. Iedereen draagt op zijn of haar eigen wijze bij aan het zoveel mogelijk indammen en vertragen van de verspreiding van dit virus. Zodat we met ze allen de mensen die een groter risico lopen, zo veel mogelijk afschermen. 
Informatie over WPE activiteiten
Verenigingen hebben van de ene dag op de andere dag hun activiteiten moeten staken.Nu hebben wij, tot onze spijt, conform de laatste berichtgeving van de overheid en de adviezen van de KNHS moeten besluiten alle activiteiten tot eind juni 2020 van onze kalender te schrappen. Dit besluit hebben wij moeten nemen, omdat het welzijn van mens en dier voorop staat. Het bestuur zal kijken of er mogelijk evenementen verplaatst kunnen worden. Voor de marathon op 18 april geldt dit in ieder geval niet, omdat we vanwege akkerbouw dit jaar niet meer over het stuk grond kunnen beschikken. Mochten er de komende tijd nieuwe ontwikkelingen gemeld worden, die van belang zijn voor u, dan zullen wij u hierover berichten en op de website een melding doen.
Informatie over Ruiterpenningen
In overleg met de gemeente adviseren wij u, als u een bosrit met uw paard wilt maken, dit te doen met een kleine groep (liefst maximaal 2 ruiters), waarbij u de onderlinge afstand van 1,5 meter strikt in acht moet nemen. niet alleen voor u zelf, maar ook voor uw medeburgers. Voor aanspanningen adviseren wij niet te rijden, omdat de onderlinge afstand van 1,5 meter op een kar niet is te handhaven. Wij hopen dat u in beide gevallen met gezond verstand beslist hoe om te gaan met alle overheidsadviezen over de corona-crisis. Hoe eerder we er vanaf zijn, hoe sneller kunnen wij weer activiteiten gaan voorbereiden. Wij Nederlanders kunnen dit alleen maar samen voor elkaar krijgen.
Het bestuur wenst u allemaal alle goeds en hoopt u na de coronacrisis weer gezond en wel te ontmoeten bij een van onze activiteiten. 
Het bestuur van de WPE.

 


Nieuwsoverzicht