Ruiterpenning/ brief in Soest

Gepubliceerd op 21-01-2016

Zoals u wellicht gehoord heeft, is de WPE met de Gemeente Soest in onderhandeling over de uitgifte van de ruiterpenningen. Het is de bedoeling dat de WPE een digitale kassa op deze website krijgt, waarmee u eenvoudig een ruiterpenning/brief kunt aanschaffen. Als u op dit moment een ruiterpenning wil aanschaffen, vindt u op de website van de gemeente Soest de volgende mededeling.

"Als u wilt paardrijden in de natuurgebieden van Soest dient u in het bezit te zijn van een ruiterbrief. Vanaf het voorjaar van 2016 kunt u een ruiterbrief aanvragen bij de Stichting WPE. We streven er gezamenlijk naar om de aanvraag te vergemakkelijken en de kosten voor een ruiterbrief of penning te verlagen. Op dit moment wordt er achter de schermen gewerkt aan een overeenkomst tussen de gemeente en de WPE. In de overgangsperiode is het niet mogelijk een ruiterbrief aan te vragen voor een jaar of een half jaar. Uiteraard kunt u wel gewoon nog een ruiterbrief aanvragen voor een weekend, week of maand bij de gemeente Soest."

Zodra het besluit bekrachtigd is, gaat de WPE de website aanpassen U krijgt een schrijven vanaf welke datum dit werkt en wat de prijs van de ruiterpenning is, deze zal een stuk lager liggen dan de huidige prijs. Het ruiter-  of koetsiersbewijs is straks geen voorwaarde meer voor het verkrijgen van een penning, al is het altijd verstandig uw ruiter- of koetsiersbewijs te halen vanwege uw eigen veiligheid en die van anderen. Ook  bent u dan automatisch bij de KNHS verzekerd tegen schade.

Wij houden u op de hoogte van de voortgang van dit mooie samenwerkingsinititatief van de Gemeente Soest en de WPE.

 


Nieuwsoverzicht