Voorjaarsrit

Voorjaarsrit15-04-2012

Op zondag 15 april 2011 organiseert de WPE weer de allereerste rit van 2012: de Voorjaarsrit!
De rit gaat over verharde wegen en paden en is ongeveer 25 kilometer. Onderweg krijgt u een lekkere lunch met koffie of thee.
We vertrekken om 11.00 uur vanaf Pensionstal De Heidehoek aan de Oud Eemnesserweg 7 te Eemnes.
Vanaf 10.00 uur bent u welkom om alvast onder het genot van een kopje koffie/thee en wat lekkers de gezelligheid te proeven.


Verslag

Zondag 15 april was het zover, de eerste rit met aanspanningen van het nieuwe seizoen stond op de planning. De mooie locatie van Arnoud van Daatselaar, “de Heidehoek”, was weer beschikbaar als vertrekpunt. Deze rit was een van de twee ritten, die we voor 2012 in samenwerking met “de Stichtse Aanspanning” op de agenda hebben staan.


17 aanspanningen, bemand met 50 deelnemers, hadden zich aangemeld en zaten rond 10.00 uur aan de koffie met cake.
Om 11.00 uur stond alles in het gareel en kon de stoet vertrekken. Onder begeleiding van onze verkeersregelaars, die zich ondanks de koude wind in het zweet hebben gefietst, werden alle kruisingen veilig gepasseerd. De familie van der Boom trakteerde ons op een prachtige tocht over de “Gooise Matras”. Onderweg werd zo af en toe een BN’er gespot en op de foto gezet. Maar nog belangrijker waren de pittoreske doorkijkjes, prachtige laantjes en historische plekjes van Eemnes, Laren en Blaricum. Onderweg werden ook nog twee verkeerd gereden politie auto’s met laaiende sirene gespot, nadat zij waren gepasseerd werd de weg vrijgegeven voor de oversteek, maar plotseling kwamen ze terug met sirene en zwaailichten. De paarden bleven wonderwel rustig, zodat de weg net op tijd weer vrij was.


Halverwege de rit werd er een stop gemaakt in een stukje zandverstuiving, waar ons een heerlijke lunch werd aangeboden. Karin en Lindsey hadden het allemaal weer piekfijn voor elkaar. Er was genoeg voor alle deelnemers. Later werd er nog een kleine borrelstop gehouden, waar wij door een glaasje Jagermeister inwendig weer een beetje werden opgewarmd.


Na precies 25 kilometer kwam de stoet weer op de Heidehoek aan. Nadat de paarden waren uitgespannen en met een netje hooi op de wagen stonden, was het tijd voor een praatje, een hapje en een drankje. Tegen 5 uur vertrokken de laatste deelnemers voldaan en terugkijkend op een leuke dag.  


Foto's

Klik op de foto's voor een vergroting