Sherparit

Sherparit07-07-2013

Help jij mee om de bewoners van Sherpa een onvergetelijke dag te bezorgen?

 

Klik hier voor de uitnodiging


Verslag

Sherparit,  zondag 7 juli 2013

De Sherparit staat al vele jaren op het programma bij de WPE, maar nog nooit hadden wij eraan meegedaan. Niet vanwege ‘niet willen’, maar we hadden altijd andere  bezigheden. Tot dit jaar, we hadden nog niks staan in onze agenda en dat betekende dat het dan tóch ging gebeuren. Wij gaven ons op om mee te doen aan de Sherparit. Nu hadden we daar al vaak mooie, ontroerende maar bovenal prachtige verhalen over gehoord en nu konden we het zelf ervaren.

Zondagochtend 7 juli, wat een mooie zonnige, warme dag. Wij hadden met Mijndert(Scholten) en Theo afgesproken om vroeg “op stal” te zijn om zo rustig deze dag te gaan beginnen.  Paarden poetsen, op ons gemakkie inspannen, even bijpraten en zo reden we om 9.30 uur op weg naar Sherpa. Eenmaal aangekomen op het, voor ons, onvoorstelbaar grote terrein van Sherpa konden de paarden even rusten en wij aan de koffie.

Het enthousiasme van de cliënten van Sherpa was voelbaar. Stralende gezichten en, af en toe, toch ook een onzekere glimlach. Tja, het is ook niet niks als er ineens zoveel onbekende mensen met paarden en wagens in je “tuin” staan. Het ijs was vaak gauw gebroken toen de mensen eenmaal hun koetsier hadden gevonden d.m.v. het duidelijke A4tje aan de wagens. Hierop stond  de naam van de koetsier. Wij hadden deze dag het genoegen om Ted en Frits te mogen verwelkomen op de kar. De mannen stelde zich aan ons voor en klommen resoluut achterop. De rugtas (met altijd een regenjas voor de zekerheid, aldus Ted) werd geïnstalleerd, zo!...zij waren er klaar voor. Van ons kregen de mannen allebei een mooie pet en rond 11.00 uur kon de rit beginnen. De route ging richting Baarn.

In Baarn reden we door allerlei straten en lanen en de mannen genoten met volle teugen. Frits nam geheel de vrijheid om gezellig een sigaartje op te steken en gaf aan dat hij dat heel fijn vond. Tja, voor deze dag gooiden wij ons anti- rook beleid   maar overboord. De vreugde was groot toen we langs het huis van Joop van de Ende reden. Enthousiast werd luidkeels naar Mijndert en Theo (zij reden achter ons) geroepen dat Joop van de Ende daar woonde. Zo weten zij nu ook waar Joop woont…..en hoe groot!  Met een niet aflatende energie bleven Frits en Ted uitbundig zwaaien naar “ons” publiek langs de route.

Zij vertelde ieder uitgebreid hun vakantieplannen  voor dit jaar en al pratend  reden we bijna ongemerkt richting Stal Heidehoek . Hier werden we hartelijk ontvangen door Arnoud ( van Daatselaar) en konden we in de binnenbak onze aanspanningen parkeren. Dit was ook heel fijn voor de paarden, zo stonden ze, met de koetsiers en de grooms, niet in de brandende zon. Buiten stonden in de schaduw lange tafels waaraan gegeten en gedronken kon worden. Het zag er allemaal heel gezellig uit. Iedereen genoot van de heerlijke broodjes, bitterballen, drankjes etc aangeboden door Sherpa. Ik (Eeke) heb me laten vertellen dat Alex ?(van Sherpa Catering) hiervoor verantwoordelijk is, nou ….mijn complimenten!

Na dit alles ging uiteindelijk iedereen weer “aan boord” van zijn of haar wagen en vertrokken we richting Sherpa. Daar aangekomen was er nog de gelegenheid om wat te drinken, nog een paar foto’s te maken en met elkaar na te praten. Dat hebben we gedaan en dat was bijzonder,….met name om te horen en te zien hoe de cliënten hebben genoten van deze dag. Weer zag ik hoe enthousiasme hier  zo mooi zichtbaar kan zijn zonder woorden. Ook wij werden er even stil van en net toen we weg wilden rijden kregen we ook nog een presentje. Voor iedereen was er een pak heerlijk “eigen gebakken” Sherpa koekjes.

De dag is om gevlogen, mede door de prima organisatie in handen van Yvonne v/d Boom en Heleen Ploeg. Natuurlijk werd het verkeer, waar nodig,  weer vakkundig tegengehouden door Jan van de Burg, Erik Ploeg en Gert van Dijk. Mocht iemand zich afvragen of wij volgend jaar weer mee willen doen?…..een volmondig “JA”.

Eeke Tamminga & Jan Paauw

 

 

 


Foto's

Klik op de foto's voor een vergroting