Ruiterpenning komt binnenkort te koop bij de WPE

Gepubliceerd op 01-04-2016

Gemeente Soest  en WPE hebben overeenstemming bereikt over de uitgifte van de ruiterpenningen voor de Soester bossen.

Binnenkort kan de ruiterpenning bij de WPE worden aangeschaft. De website wordt opnieuw ingericht voor het digitaal bestellen en afrekenen van de ruiterpenningen.  Het streven is 1 mei operationeel te zijn.  Voor het aanschaffen van een ruiterpenning is geen ruiter- of menbewijs meer verplicht, al is het wel aan te bevelen. De WPE adviseert dit, omdat aan het ruiter- of menbewijs  van de KNHS tevens een verzekering, afgestemd op paardengebruik, is gekoppeld. De WPE genereert extra inkomsten, die weer zullen worden besteed aan activiteiten voor ruiter en menner. Dit vergroot het draagvlak, want men kan zien waar het geld aan wordt besteed.  Door met ruiters en menners 2 maal per jaar,  samen met bosbeheerder Jan Tupker, klein onderhoud te doen, wordt de betrokkenheid van de gebruikers vergroot. In een stukje in de krant zijn de prijzen genoemd die de WPE afdraagt aan de gemeente.

De prijs van de ruiterpenning wordt € 37,50 voor een jaar, € 20,00 voor een maandkaart, € 12,50 voor een weekkaart, €  6,50 voor een dag/weekendkaart.

Tijdens de proefperiode, krijgt u een voor  het jaar 2016 een penning toegestuurd die u net als voorheen zichtbaar gedragen moet worden. De andere kaarten worden digitale documenten.

Zodra de website is aangepast, zullen wij onze leden een bericht sturen en er zal in de pers, op facebook en op onze website veel aandacht aan worden besteed.


Nieuwsoverzicht