Voorjaarsrit 2011

Voorjaarsrit 201117-04-2011

Verslag

Voorjaarsrit 2011   Eemnes

Het is weer zover! De lente is begonnen dus een voorjaarsrit staat
op het program. 12 aanspanningen hebben zich verzameld bij Heidehoek in Eemnes.
Karin en Linsey stonden ons op te wachten met een heerlijk bakje koffie met cake. Sommigen kwamen reeds aangespannen bij de koffietafel plaatsnemen.
Na de overige paarden ingespannen te hebben kon de rit aanvangen om ongeveer 11:00uur.
Bij minder mooi weer zou de rit door bos en dorpen Laren en Blaricum gaan. Bij mooi weer zou de poldertocht zijn intrede doen.
Aangezien het stralend mooi weer was konden we de polder in.

Cateringmedewerker en verkeersleider is eenzelfde beroep. Multi -tasking heet dat tegenwoordig. Dames kunnen namelijk alles. Vooral alles tegelijk. Zo ook Linsey en Karin.
Nadat Karin vakkundig de auto’s vriendelijk verzocht om toch maar even te stoppen, kon het eerste grote verkeerspunt onveilig gemaakt worden door de aanspanningen van de WPE.
Zo, de kop was eraf! Gauw zagen we de dames in de auto springen en  naar de rotonde voor kasteel Groeneveld rijden. Ook daar konden we veilig doorrijden naar de Drakenburgerweg. Daar ging het nog even door het dorp Baarn. (Niet iedereen leek even blij op zondagmorgen met zoveel herrie voor de deur. Sommigen leken nog niet uitgeslapen.) En vervolgens richting Eemdal/Eem.

De stoet ging langs en over de Eem de polder in. Op de grote snelwegbrug over de Eem nog naast de file gereden. Leverde ook weer aparte plaatjes op. En op de dijk was ook de motorclub uitgerukt. Dik aangekleed in zwarte pakken en helmen op. (Wat heerlijk dat wij met losse manen reden!) Hoewel ondergetekende de hoed tegen zoveel zonnestralen toch ook wel comfortabel vond. Maar dit terzijde. Zoveel paardenkrachten tegelijk leek de dijk prima te kunnen verdragen.
Iedereen was in een zonnige stemming. Onderweg veel nieuwgeborenen en weidevogels. Lammetjes renden verschrikt naar moeders, want zoveel vreemde dieren hadden ze nog niet gezien.
Een haas maakte zich snel uit de voeten. Een ezel hield op met eten en keek de stoet na.
Rond 12:45uur kwamen we aan bij Bart Plank (’t Hoekje) in Hoogland –West. Daar voor de kroeg had Karin eerst nog even wat auto’s verwijderd zodat wij allemaal voor de deur konden “parkeren”. Een authentieke uitspanning alwaar de verkeersleiders(ahum)catering medewerkers alweer neergestreken waren met allerlei heerlijkheden om de hongerige gasten te verwelkomen. Werkelijk heerlijk,want er was zelfs aan een paas-stolletje,huzarenslaatje en een eitje gedacht. Daarbij nog zoveel keus in dranken ook. Ondergetekende probeerde nog wat sfeervolle momenten op de gevoelige plaat vast te leggen,die reeds wel op de site zullen staan.
De plaatselijke bevolking van Hoogland-West liep uit om te zien wat er allemaal plaats had voor hun deur.

Toen alle magen voldaan leken en sommigen van ons tevens een sanitaire stop hadden ingelast,konden we de Oudeweg inslaan. Een prachtige landweg tussen wederom pitoreske boerderijtjes,erfjes,huisjes,boompjes,beestjes ed. Of gewoon grote boeren bedrijven. We gingen richting de Bunschoterstraat in Amersfoort. Op dat moment kwam er iemand (zal geen namen noemen) op het aardige idee om een spaanse likeur te openen.Een mooie tocht met veel contrasten. Van de boerenlandweggetjes ging het langs een woontoren aan de A1. Het uitzicht moet mooi zijn geweest voor de mensen die daar wonen, want we werden rijkelijk beloond met heen-en-weer zwaaiende armen. En dat vanaf 20 hoog!

Onder de A1 door ging het links af naar de boerderij van Gerard Hooft.
Een mooie weide werd letterlijk voor ons geopend alwaar we in een soort van halve cirkel bijeen kwamen. Tjonge, weer drank. Menig koetsier veerde even op na de lunchdip.
Dat was ongeveer een half uurtje later dat daar de kurk eraf ging. Na wat gezellig gekeuvel kon de rit weer aanvangen verder de polder in richting Eemnes.

Jongens, meisjes, de dag kon niet meer stuk. Wat een heerlijke dag.
Met dank aan familie van der Boom die de polderrit uit gezet hebben.
Na een lelijk onderonsje van een weggebruikster met Linsey op de Wakkerendijk na en twee oudere dames welke levensmoe leken toen ze tussen de aanspanningen door de Bisschopsweg over wilden steken, is alles prima verlopen. Alle 12 aanspanningen en begeleidende dames zijn veilig bij Heidehoek aangekomen.
Na de paarden verzorgd te hebben kon wederom aan de inwendige mens gedacht worden. Ook hier weer perfect verzorgd door Karin en Linsey. Bedankt iedereen voor de gezellige voorjaarsrit 2011. Tot de volgende rit.


Lionne Jeltes en Hans Post
 


 


Foto's

Klik op de foto's voor een vergroting