Rit ver weg

Rit ver weg09-09-2012

Op zondag 9 september 2012 organiseert de WPE weer de jaarlijkse Rit ver weg.
Wij trekken er nog een keer op uit in de omgeving van het mooie Vierhouten, vorig jaar gingen we naar rechts, nu gaan we de linkerkant van Vierhouten verkennen.
De rit gaat over verharde- en onverharde wegen en is ongeveer 20-25 kilometer lang.

Klik hier voor de uitnodiging.


Verslag

Rit “ver weg”

 

9 september 2012, paarden gepoetst trailers en aanhangwagens geladen, nog snel even op “ “Buienradar” gekeken, ja het wordt toch echt mooi weer. Petten mee, zonnebrand niet vergeten en vooral een goed humeur.

Cees de bruin en Ed Rijnja hadden weer een mooi ritje in petto. Starten bij de Malle Jan in Vierhouten, met een lekker bakkie koffie en een echt gebakje.

Alle leden die niet geweest zijn, hebben echt wat gemist.

Wat een prachtige dag, afgelopen jaar ging de route van Vierhouten richting Elspeet. Nu liep de route richting Nunspeet. Langs  mooie bospaden richting diverse heidevelden die nog net in bloei stonden. Langs het verborgen dorp, waar onderduikers in de oorlog zaten verscholen, richting Gortel.

De temperatuur liep in de loop van de dag op naar 25-27 graden echt de laatste zomerdag van dit jaar, je kunt maar geluk hebben. Gelukkig was er veel bos om ons heen, en was er voldoende schaduw om een stop te maken.

De gegevens  na de rit waren: afgelegde afstand 26.21km, gemiddelde snelheid 9,3 km/u, max snelheid 26,5 km(bergje af), totaal tijd 3 uur en 6 minuten, waarvan 2 uur en 58 minuten gereden en 1 uur en 18 minuten gebruikt voor de stops.

Nadat de paarden waren uitgespannen en gewassen, werd de boel opgeruimd en alles in gereedheid gebracht voor een gezellige afsluiting met een BBQ. De parasols konden we niet missen.

Al met al een geweldige dag, al is het jammer dat als je als werkgroep er veel tijd en geld aan besteed, er slechts vier aanspanningen deelgenomen hebben.

De deelnemers hebben in ieder geval een prachtige dag gehad.


Foto's

Klik op de foto's voor een vergroting