Paaspuzzelrit

Paaspuzzelrit01-04-2012

Op zondag 1 april organiseert de WPE een Paaspuzzelrit voor kinderen tot 12 jaar.


We starten deze dag rond 11.00 uur bij Hove Beaulieu op de Staalwijklaan 7 in Soest. Daar zullen ruiters in groepjes van 2 aan de spelletjes beginnen. Er wordt een puzzelrit gereden door het bos. Er zal bij elk groepje iemand mee gaan op de fiets. In het bos moeten er paaseieren gezocht worden en moeten er vragen beantwoord worden. Aan het einde van de rit moet er van de letters een woord gemaakt worden. Ook zal er een vaardigheidsparcours gereden moeten worden. Aan het einde van de dag zullen we de winnaars bekend maken.


Het is handig om eventueel een halstertouwtje mee te nemen voor als iemand je pony vast moet houden. Uiteraard mag de hele familie weer komen kijken. Er is de hele dag wat te eten en te drinken te koop uiteraard maken wij ook weer overheerlijke tosti’s.


Verslag

Afgelopen zondag 1 April (geen grap) was er voor de jeugd van de WPE  een puzzelrit georganiseerd en natuurlijk waren we van de partij. We troffen het met het weer een prachtige zonnige en vooral droge dag.
Een afslag van de Wieksloterweg te Soest gingen we een zandpad op steeds dieper het bos in, langs een helaas vervallen boerderij en weilanden aan de rand van het bos gelegen bereiken we de plek Hove Beaulieu, wij kijken ons ogen uit wat een schitterende locatie. Een plek die we nog niet kende ook het bos is ons niet bekend.

Ik zal ons even voorstellen mijn dochter Danique Vos van 8 jaar en haar welsh-pony Prins en ik haar moeder Diana Vos-Hilhorst.

Aangekomen alles uitladen, Danique kan niet afwachten, Prins wil graag uit de trailer, (sneller eruit dan hij er in stond).
Er was ons gevraagd een fiets mee te nemen zodat we de kinderen kunnen begeleide in het bos dus vouwfiets achter in de auto gepropt, ook die is er snel uit.
Danique is samen met vriendin Demi en zij mogen als 3e starten, wij moeders met de fiets er achter aan want de meiden en pony's hebben er zin in, leuke route met fietspaden er langs en allerlei vragen die zij moeten beantwoorde. Na een mooie route door het bos weer terug waar we gestart waren krijgen we trek en bestellen we lekkere tosti’s ook voor familie die is komen kijken want de teams zijn nog niet klaar. Zij mogen nog een vaardigheidsparcours afleggen op je pony en zonder pony dit met publiek die iedereen aanmoedigt.
Leuk parcours met een hindernis een blauwzeil, een slalom en nog meer diverse obstakels die lopend met een lepel en aardappel erop genomen moest worden, aan het eind van de dag werden de winnaars bekent gemaakt . Danique viel in de prijzen met haar paaskleurplaat en natuurlijk gingen alle kinderen met wat lekkers naar huis ook de pony's werden hierbij niet vergeten. Alle WPE vrijwilligers weer bedankt voor deze heerlijke dag en voor de vrolijke glimlachen op de toetjes van de kinderen.

Groeten van Danique en Diana
 


Foto's

Klik op de foto's voor een vergroting